Köpa Billigt Vapenskåp (Bäst i test) – Billigaste Vapenskåpet!

Köpa Billigt Vapenskåp (Bäst i test) – Billigaste Vapenskåpet!

Vi har jämfört några av de billigaste och populäraste vapenskåpen på marknaden just nu för att se vilket billigt vapenskåp som är bäst.

För att bedöma och jämföra de olika vapenskåpen använde vi en serie kriterier som hjälper till att ge en detaljerad och omfattande bild av varje skåps prestanda och lämplighet för olika användningsområden. Här är de kriterier vi använde:

Säkerhetsfunktioner

Detta inkluderar bedömning av skåpets certifieringar enligt relevanta säkerhetsstandarder (som SSF3492 i Sverige) och poängen som skåpet får baserat på dessa standarder. Vi tittade också på tilläggssäkerhetsfunktioner som brand- och stöldskydd.

Material och konstruktion

Vi bedömde skåpets robusthet och hållbarhet baserat på konstruktionsmaterialen och byggnadsteknikerna. Viktiga aspekter här är motståndskraft mot fysiska angrepp och skåpets totala konstruktionssäkerhet.

Låssystem

Detta omfattar typen av lås som används (elektroniskt, nyckellås, kodlås), dess säkerhetsnivå, och hur det bidrar till att förhindra obehörig åtkomst.

Brand- och vattenskydd

Vi utvärderade skåpets förmåga att skydda innehållet mot brand och vatten. Även om inte alla skåp explicit nämner vattenskydd, är det en viktig faktor för att säkra känsliga föremål.

Användarvänlighet och funktionalitet

Detta kriterium fokuserar på hur lätt skåpet är att använda i det dagliga, inklusive tillgänglighet, inredningsmöjligheter, och eventuella tilläggsfunktioner som LED-belysning eller färgval.

Anpassningsbarhet

Vi bedömde skåpets flexibilitet i termer av förvaringslösningar, såsom flyttbara hyllor eller konfigurerbara inredningar som kan anpassas efter olika typer av vapen eller annan utrustning.

Pris

Priset bedömdes i relation till de erbjudna funktionerna och egenskaperna. Vi övervägde även prisvärdhet, vilket innebär hur väl priset återspeglar skåpets kvalitet och funktioner jämfört med andra liknande produkter på marknaden.

Vilket vapenskåp ska man köpa?

Om man vill hitta ett billigt vapenskåp är det lättare när man väljer en mindre storlek. Ett vapenskåp är en stor investering som tar mycket plats så det är bra att fundera lite innan man bestämmer sig.

Oftast så kommer man att ha vapenskåpet en längre tid innan man köper ett nytt, eftersom det inte slits så lätt. Det är också viktigt att välja rätt storlek och en bra placering då det inte är så enkelt att flytta.

Vapenskåpen ser olika ut både inuti och utanpå, det går att välja till olika inrednings typer med hyllor och andra tillbehör. Det är bra att kolla om vapenskåpet är klassat enligt ny svensk standard SS3492. När det är ett skåp som väger mindre än 150 kg måste det bultas fast eller kompletteras med extravikter för att öka vikten. Vapenskåpet kan också användas som säkerhetsskåp för värdepapper och värdesaker, men är anpassat för förvaring av ammunition och pistoler.

Antalet vapen som får förvaras i vapenskåpet görs på ett poängssystem där gevär ger ett poäng, pistol ger två poäng och automatvapen ger fyra poäng. Om vapenskåpet är certifierat enligt SS3492 har det 20 poängs total förvaringskapacitet.

När man ska förvara fler vapen behövs ett skåp som är klassar med SS EN 1143-1 Grade III. Ett billigt vapenskåp med kodlås är ett bra val för att känna sig trygg.

Här är bästa och billigaste vapenskåpet för dig med låg budget.

Bästa billiga vapenskåpet 2024

  1. Jägarexamenspaket HL5 (Bäst i test)
  2. Vapenskåp Scandinavian Safe SP55 (Billigt och populärt vapenskåp)
  3. Vapenskåp Scandinavian Safe SP4 (Billigaste vapenskåpet)
  4. Scandinavian Safe Vapenskåp SP 66 (Prisvärt vapenskåp)

1. Jägarexamenspaket HL5 (Bästa billiga vapenskåpet)

 

Jägarexamenspaket HL5 (Billigt och populärt vapenskåp)

Pris: 7 699 kr

Rekommenderad för: Idealisk för nya jägare eller de med behov av att förvara längre vapen. Passar utmärkt i mindre utrymmen eller som ett sekundärt skåp i fritidshuset.

Originalet Jägarexamenspaket HL5 är NU 21% HÖGRE. På bilden utrustad med 2 vapen. Vi har förbättrat ett av våra mindre vapenskåp HL5 för att förvara långa vapen i. Den flyttbara överhyllan gör det enkelt att få plats med vapen utrustade med ljuddämpare. Du kan välja mellan nyckellås och kodlås till vapenskåpet.

Jägarexamenspaketet HL5 har en fullhöjd med yttermått på hela 1510 mm, skåpet för dig som precis tagit jägarexamen eller har begränsad bredd på utrymmet där skåpet skall stå. Passar lika bra hemma som i fritidshuset eller jaktstugan. – För långa vapen, exempelvis med ljuddämpare – Skåp att växa i NOR-LYX Tipsar! Vill du ha mer plats för övrig utrustning och i dagsläget inte har fler än 2 vapen? Köp till en hyllinsats om 3 hyllor! Tas enkelt bort vid ökad vapengarderob.

Godkänt: Alla Nor-Lyx säkerhetsskåp / vapenskåp är godkända och klassade i Sverige enligt Säkerhetsskåp SSF 3492. Vapenskåpen är även godkända och klassade i Danmark, Norge och Finland. Samtliga lås i NOR-LYX vapenskåp är certifierade enligt SS3880, vilket är ett krav för vapenförvaring i Sverige.

Säkerhetsfunktioner

Uppfyller höga säkerhetsstandarder och certifieringar

Material och konstruktion

Förbättrad konstruktion för att rymma längre vapen

Låssystem

Erbjuder både nyckellås och kodlås, vilket ökar säkerheten

Brand- och vattenskydd

Ingen specifik information om skydd mot brand eller vatten

Användarvänlighet och funktionalitet

Flyttbar överhylla och lättillgängliga arrangemang

Anpassningsbarhet

Flexibilitet med överhylla och dörrboxar för olika förvaringsbehov

Pris

Prisvärt för funktionerna och flexibiliteten det erbjuder

Slutbetyg

Köp Jägarexamenspaketet HL5 från pnjakt.se


2. Vapenskåp Scandinavian Safe SP55

 

Vapenskåp Scandinavian Safe SP55 (Billigt vapenskåp - Bäst i test)

Pris: 5 695 kr (REA)

Rekommenderad för: Ett utmärkt val för de som behöver ett enkelt, kostnadseffektivt vapenskåp för mindre samlingar, passande för små bostäder eller som ett extra skåp.

-Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
-Förvaring med plats för upp till 5 st gevär.
-Vapenstöd och bottenmatta ingår.
-Förberedd med förankringshål i golv/vägg.

Detta är ett billigt och bra vapenskåp med plats för upp till 5 stycken gevär. Enligt vapenlagen ska säkerhetsskåp som understiger 150 kg förankras, skåpet är lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och i ryggen. Vapenskåpet är testat och certifierat enligt SSF3492 och godkänt för 20 poäng, vilket innebär att du i praktiken får förvara 20 stycken gevär alternativt 10 stycken pistoler eller 5 stycken helautomatiska vapen inuti skåpet. Perfekt för dig som vill ha ett billigt och litet vapenskåp för gevär! Vapenskåpet kan fås med kodlås.

Säkerhetsfunktioner

Godkänd enligt SSF3492, tillförlitlig grundnivå av säkerhet

Material och konstruktion

Konstruktion som kräver förankring p.g.a. lägre vikt

Låssystem

Val mellan elektroniskt och manuellt lås

Brand- och vattenskydd

Inga specifika brand- eller vattenskyddsfunktioner

Användarvänlighet och funktionalitet

Enkel användning och installation

Anpassningsbarhet

Grundläggande anpassningsmöjligheter med bottenmatta och vapenstöd

Pris

Erbjuder ett konkurrenskraftigt pris inklusive frakt

Slutbetyg

Köp Scandinavian Safe SP55 till rea pris från pnjakt.se


3. Vapenskåp Scandinavian Safe SP4

Vapenskåp Scandinavian Safe SP4 (Billigaste vapenskåpet)

Pris: 5 495 kr

Rekommenderad för: Perfekt för förstagångsköpare eller de som har begränsat utrymme och färre vapen att förvara. Idealiskt för hemmabruk eller små kontor.

-Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
-Förvaring med plats för upp till 5 st gevär.
-Vapenstöd och kolvstödsmatta ingår.
-Förberett med förankringshål i golv och vägg.
-Magnetiska hyllplan finns som tillbehör.

Detta är ett billigt säkerhetsskåp med plats för 5 gevär. Enligt vapenlagen ska säkerhetsskåp som understiger 150 kg förankras, skåpet är lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och i ryggen. Vapenskåpet är testat och certifierat enligt SSF3492 och godkänt för 20 poäng, vilket innebär att du i praktiken får förvara 20 stycken gevär alternativt 10 stycken pistoler eller 5 stycken helautomatiska vapen inuti skåpet. Om du väljer till ett lås med kod kan du få ett riktigt billigt vapenskåp med kodlås.

Säkerhetsfunktioner

Godkänd enligt SSF3492, men mindre i storlek vilket kan påverka totala säkerheten

Material och konstruktion

Litet och lätt vilket kräver förankring, men robust nog för basbehov

Låssystem

Val mellan kodlås och nyckellås, tillför flexibilitet

Brand- och vattenskydd

Ingen specifik brand- eller vattenskyddsfunktion nämnd

Användarvänlighet och funktionalitet

LED-belysning och färgtillägg ingår, vilket förbättrar användarupplevelsen

Anpassningsbarhet

Grundläggande inredning men erbjuder magnetiska hyllplan som tillbehör

Pris

Prisvärt för den som behöver ett mindre skåp

Slutbetyg

Köp Scandinavian Safe SP4 till rea pris från pnjakt.se


4. Scandinavian Safe Vapenskåp SP 66

Scandinavian Safe Vapenskåp SP 66

Pris: 7 795 kr

Rekommenderad för: Bra alternativ för de som har en liten till medelstor vapensamling och vill ha ett skåp som är flexibelt och enkelt att anpassa.

SP 66 är ett robust vapenskåp som erbjuder säker och certifierad förvaring enligt SSF3492-standard. Med kapacitet för upp till 6 gevär och extra förvaringsmöjligheter i form av två justerbara halvhyllplan, vapenstöd och en bottenmatta, är detta skåp väl anpassat för att hålla ditt vapenarsenal organiserat och skyddat. Dörren har fem hyllfack för ytterligare förvaring. Skåpet väger 93 kg och är förberett för enkel förankring i både golv och vägg med fyra förankringshål. Du kan välja mellan ett belyst elektroniskt kodlås eller ett omställningsbart nyckellås. Med en vit finish (RAL9002) och dimensionerna H1250mm, B420mm, D300mm, kombinerar SP 66 funktionalitet med stil. Priset inkluderar frakt direkt till din dörr.

Säkerhetsfunktioner

Uppfyller säkerhetskrav och certifieringar

Material och konstruktion

Lättare och kräver förankring

Låssystem

Val mellan kodlås och nyckellås

Brand- och vattenskydd

Ingen information om specifikt skydd

Användarvänlighet och funktionalitet

Inkluderar justerbara hyllor och bottenmatta

Anpassningsbarhet

Justering av hyllor tillåter flexibel förvaring

Pris

Inkluderar frakt, prisvärt för små till medelstora vapensamlingar

Slutbetyg

Köp Scandinavian Safe Vapenskåp SP 66 från pnjakt.se


Tester av vapenskåp

Tester av vapenskåp visar vilket som är säkrast och har mest plats för förvaring av vapen och ammunition. När man vill hitta det vapenskåp som är bäst i test är det bra att se över behov och användningsområde. När man vill hitta det bästa billiga vapenskåpet finns några modeller att välja mellan. Om man inte har jagat så länge kanske det räcker att kolla på billiga vapenskåp till att börja med. På nätet kan man lätt jämföra olika modeller och hitta det bästa till en låg kostnad med flera olika fraktalternativ. Köpet blir snabbt och enkelt med tydliga tekniska specifikationer som underlättar vid valet av vapenskåp. Det har blivit vanligare att man köper det man behöver online, eftersom många butiker har försvunnit. Man slipper också trängas i butiker och frakta hem vapenskåpet själv. Det är ett bra sätt för att lätt kunna hitta ett bra förvaringsskåp för vapen och ammunition.

Med denna guide blir valet enklare och köpet smidigare. Ett vapenskåp kan väga ganska mycket och det är krångligt om man råkar köpa fel modell för sitt ändamål. Det är enklare om man väljer rätt vapenskåp från början än att behöva byta i efterhand.

Certifiering av vapenskåp

Polismyndigheten i Sverige ställer krav på hur vapen ska förvaras. Alla vapenskåp som är certifierade enligt SS3880 uppfyller kraven på förvaring. Låsen i vapenskåpen bör vara certifierade enligt SS3880 för att uppfylla kraven. En privatperson måste förvara vapnet och ammunitionen i ett SS3492 certifierat vapenskåp. Företagare som hanterar vapen och ammunition för försäljning följer andra regelverk. Skåpen kan kompletteras med elkodlås som tillval och man kan välja ett godkänt svenskt vapenskåp från en välkänd leverantör för att känna sig säker. Det finns vapenskåp i många olika prisklasser, storlekar och klassningar för olika typer av vapen. Tillval gör att man kan anpassa funktion och inredning av förvaringsskåpet. Ett vapenskåp som är klassat enligt den nya svenska standarden SS3492 är ett tryggt val. Några märken såsom Nor-Lyx och Scandinavian Safe har kamlås som låsmekanism, medan andra tillverkare använder sig av kolvlåsning.

Regler kring vapenskåp

Jägare vet ofta vad som gäller för förvaring av jaktvapen hemma då reglerna är enkla och tydliga. Licensvapen som inte används bör förvaras i ett certifierat vapenskåp eller säkerhetsskåp enligt svensk vapenlag. Lagen är en säkerhet för att obehöriga inte ska kunna få tillgång till vapen eller ammunition. Vapenlagen säger att ammunition ska förvaras under säkert lås eller på annat betryggande sätt. Det innebär att den inte behöver förvaras i ett certifierat säkerhetsskåp enligt rikspolisstyrelsen.

Rekommendationen är ändå att man följer räddningsverkets föreskrifter att ammunition ska förvaras i ett SS 3492 certifierat skåp. Det finns också begränsningar på mängden ammunition, krut och tändhattar som får förvaras i en bostad. Vid normala behov för jakt och skytte är det oftast inga problem, men det kan vara bra att kolla upp med berörda myndigheter om man är osäker. Det är viktigt att man förankrar och bultar fast vapenskåpet för att det ska bli stabilt. Om skåpet måste bultas fast är rekommendationen förankring i trästomme med fransk träskruv T6S 12×120 mm för betong expanderbult 12×142 mm med minst 80 mm monteringsdjup.

Om vapenskåpet väger över 150 kg behövs det inte förankras, se bästa vapenskåpet på 150 kg

Pris på vapenskåp

När man ska köpa ett vapenskåp på nätet är det bra att jämföra priser om man vill hitta det billigaste vapenskåpet. Om man passar på när det är rea eller kampanj blir det enklare att få det bästa priset. Ett billigt vapenskåp kan kosta mellan 3000 kr och 5000 kr. Det finns också dyrare vapenskåp mellan 10 000 kr och 20 000 kr. Om man vill hitta ett billigt vapenskåp på 150 kg finns det flera olika modeller att välja mellan.

Ett billigt litet vapenskåp kanske räcker om man inte behöver förvara så många vapen. Ett billigt vapenskåp behöver inte vara så stort och avancerat. När man vill ha ett billigt vapenskåp för pistol måste det inte vara så stort utan det kanske räcker med ett litet vapenskåp.

Om man vill ha ett litet vapenskåp för gevär finns det också några bra modeller att välja på. Oavsett vad man är ute efter är det bra att läsa på innan köpet och den här guiden kan hjälpa dig att hitta rätt modell för ditt behov. När man är väl förberedd är det troligare att man blir nöjd med sitt köp. Som jägare bör man ha ett godkänt vapenskåp hemma där man förvarar vapen och ammunition. Det finns många olika varianter så det är inte så svårt att hitta ett som man blir nöjd med. När man väljer ett känt märke blir det tryggare om något skulle hända, då många också har garantier vid fel som kan uppstå.


Se alla vapenskåp..

 

Våra rekommendationer är baserade på en mängd olika faktorer för att säkerställa att vi erbjuder en omfattande och tillförlitlig källa till information om produkter inom jakt och friluftsliv. Vi tar hänsyn till både produktspecifikationer, pris och popularitet, samt feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.